En 15-åring som är taggad på A-traktor

Min lillasyster, det skiljer knappa 10 år på oss, har precis fyllt 15 år och lever just nu sitt bästa liv. Tror hon. Jag brukar förklara för henne att allt blir mycket lättare när hon blir äldre, när man slipper paras ihop med massa idiotier till klasskompisar och när mans ka ha en fasad för folk man ser upp till. Idioter kommer det väl fortsätta att dyka upp i livet, det vet jag också, men man bryr sig helt enkelt inte lika mycket när man blir äldre. Så enkelt är det.

Men som nybliven 15-åring finns det något som just nu är viktigare än allt annat. Nämligen bygget av sin egen A-traktor. Hon har redan tagit körkortet och väntar nu bara på att en familjevän ska fixa i ordning hennes Volvo v70 så att den går att köra. Hon pratar varje dag om vad dem har fixat, läser ständigt om hur det fungerar att göra olika saker på bilen och hennes mest sökta fras är nog reservdelar bil.

Hennes dröm gick i uppfyllelse

Alltid har hon drömt om att få den omlackerad till rosa men mina föräldrar har varit skeptiska. Dels för att många vet exakt vem det är som kör men också för att man kanske kommer ångra sig och tröttna ganska snabbt på den färgen. Efter hennes mest sökta fras, reservdelar bil, kommer troligtvis rosa a-traktor så man förstod att hon verkligen ville detta.

En kompis till mig jobbar med just att lackera om bilar och jag tog kontakt med honom framförallt för att få en prisuppfattning om vad det skulle kosta. Det hela slutade i att vi körde dit hennes bil dagen innan hon skulle få köra den första gången. Hennes min var oslagbar. En rosa a-traktor – hennes största dröm.