Spar miljö genom att åka hoj, laga en gammal mc på en mc verkstad

En motorcykel ger dig friheten att susa fram på vägarna och njuta av omgivningen lite närmare än när du sitter i en bil.
En MC är också ett alternativ till att skaffa en el-bil då dom drar väldigt mycket mindre bensin än en bil. Framöver kommer förhoppningsvis utvecklingen av el-mc ikapp elmopeder och elbilar, men än så länge är det lite skralt på den marknaden.

Precis som andra fordon kräver en motorcykel underhåll samt löpande service för att vara säker på vägarna. Vissa av oss är händiga o kan enkelt ta isär en hel motorcykel samt plocka ihop den igen. Du som känner dig lite mer bekväm och önskar professionell hjälp har alltid en mc verkstad att tillgå när det blir dags för service av din motorcykel. Personalen som arbetar i verkstaden har ofta lång erfarenhet av motorcyklar och hittar snabbare felen samt lösningarna på problemen med din mc.

Vad kan då en mc verkstad och dess personal hjälpa till med? Jo självklart hjälper de till med att ge service och reparationer på din hoj. Det kan vara renoveringar, skadereparationer, däckbyten, oljebyte, byte av filter, byte av tändstift, laga eller byta bromsarna, fixa elektriska fel på motorcykeln, felsökningar m.m.

Utöver service av mc så hjälper en del verkstäder även till med att fixa mopeder, ATV och scootrar.

När du ska lämna in din mc på service är det bra om du hör av dig lite innan det är dags att lämna in hojen. Dels så kan mc verkstaden boka in din hoj på en tid som passar bra för dig, men det kan även vara som så att de har lånescooters eller andra fordon du kan låna under tiden din mc är på service i verkstaden. Om du då hör av dig i god tid hinner de säkerställa att det finns ett ledigt lånefordon och att den är fulltankad när du kommer på besök. Ta gärna med serviceboken för din mc om du har tillgång till den.

Kom ihåg att det är viktigt med löpande service av din mc. Personalen på verkstaden kan ofta ge dig bra tips på bra motoroljor, godkända lås och andra produkter som är bra för just din mc.