Elbilar kommer med inbyggt affärssystem

Titeln kanske låter konstigt, till och med helt omöjligt, men om man faktiskt läser vad ett affärssystem är så förstår man att affärssystem verkligen finns inprogrammerade i elbilar. Ett affärssystem brukar ibland kallas för standardiserat verksamhetsövergripande systemstöd, med andra ord ett stöd som täcker all funktionalitet och som har blivit normen. Vad i elbilar kan anses vara ett stöd som täcker funktionalitet och har blivit så vanligt att alla tillverkare använder det? Det finns ett antal saker, GPS är en, varje elbil kommer numera utrustad med en GPS. Andra funktionaliteter som alla elbilar har är fram och backkamera, bluetooth anslutning till radion, radio, utebelysning i form av varselljus, blixtljus, hel och halvljus, samt inomhusljus i form av ljus i taket och på instrumentbrädan.

Framtida funktionaliteter som inom snar framtid väntas bli standardiserade systemstöd för elbilar är bland annat autopilot som gör det möjligt för elbilen att styra sig själv, allt föraren behöver göra är att hålla nere gasen, samt laddning medan man kör, genom att det finns solceller på biltaket som under bilfärdens gång får energi från solljuset.

Dessa teknologier är ett antal år bort, autopiloten har egentligen precis lämnat teststadiet, och har inte blivit standard än. Men ju mer vi utvecklar elbilar desto mer ny teknologi kommer det finnas i dem, bara att vänta och se.