Elbilen använder molntjänster likt webbtjänster från Blue Integrator

De modernare elbilarna är fullutrustade med det senaste moderniteterna, allt för att göra det så enkelt som möjligt för ägarna. Bilar har sedan nu en lång tid tillbaka (1994) haft användning av GPS (Global Positioning System) för att tala om för föraren hur denne ska köra och hur lång tid det tar till destinationen. I dagens bilar och elbilar finns GPS inbyggt och det ses nästan som en standard i lyxigare bilar än något extra. Under åren har dessa teknologiska utvecklingar bara blivit fler och mer avancerade. Nu kan man i en bil som exempelvis koppla telefonen till högtalarsystemet genom bluetooth, så att man kan ringa utan att röra telefonen. Ett bra exempel på elbilar som har tagit teknologin till nya höjder är Teslas Model S elbilar.

Teslas Model S elbilar är likt en webbtjänst från Blue Integrator, detta gör att de kan ladda ner nya uppdateringar (likt en app i telefonen) under natten, så att de till exempel kan köra, svänga och blinka utan föraren rör ratten eller pedalerna. Det är fortfarande olagligt att inte hålla händerna på ratten under färden, men ge det 10-15 år så kan vi alla sova framför ratten efter att ha tagit några glas vin, utan att olyckor sker.

Bilarna kommer bli så behagliga att åka i att gruppresor som de som Aki Travel anordnar kommer att anordnas med elbilar.