Hopfällbar elcykel istället för elbil?

Många som läser denna text vet förmodligen skillnaden mellan en elbil och en hybridbil, men för er som inte vet, kommer här en kort förklaring.

Elbilar är bilar som drivs av elmotorer, det kan vara en eller flera, det viktigaste är att motorerna enbart får ström från batterier. Hybridbilar däremot använder både en förbränningsmotor, så väl som elmotorer.

Det som avgör hur kraftfull en elbil är, är de batterier som ger ström till motorerna. Batterierna är avgörande för hur långt elbilen kan köra mellan varje laddning, hur lång tid det tar att ladda elbilen, samt hur fort elbilen kan köra.

Ett sätt att ladda elbilarna är att använda sig av solceller. Solceller är både miljövänliga och kan installeras direkt på hustaket. På så sätt laddas bilen av energi som har återanvänts, vilket är bra för både elräkningen och miljön.

Saknar man pengar till en elbil, kan man alltid köpa en hopfällbar elcykel, alltså en elcykel som både är lätt att cykla och lätt att ta med sig, detta då denna elcykel går att fälla ihop.

Visste du att med tillräckligt många solceller på en solig plats, till exempel i Saharaöknen skulle man kunna skapa tillräckligt med elektricitet till hela världen, visst är solceller bra!

Det är inte frågan om ifall förnybar energi, som solceller, kommer vara den mest använda energikällan i framtiden, det är en fråga om när det sker. Det är därför alla redan nu bör planera att skaffa solceller, även fast man ännu inte har varken en elbil eller elcykel. Hela huset går ju att drivas på solcellerna. I vissa fall (då produktion överstiger förbrukning) kan man också sälja elen till elbolag, dessa pengar kan sedan användas för att köpa en elbil eller elcykel, bra va!?