IKEA och eltjänster i Älmhult

Första gången jag stötte på Älmhult var när jag läste om IKEA. IKEA har sitt huvudkontor i Älmhult. Företagsnamnet IKEA består av orden Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Ingvar Kamprad var en driftig möbelhandlare som drev upp ett gigantiskt miljardföretag från lilla Småland.

Brukar ofta handla möbler på IKEA, sist blev det en taklampa till vardagsrummet. Köpte en ny taklampa då min gamla var trasig. Passade faktiskt på att anlita Eltjänst i Älmhult när jag skulle byta lampan. Nu anlitade jag inte Eltjänst i Älmhult för att byta lampan, jag hyrde in dem för att fixa elen i mitt hus. Jag hade tidigare ett väldigt gammalt elsystem med kablar från 40-talet och det var dags att fixa till detta.

Jag handlar möblemang på MIO när jag vill ha lite exklusivare möbler. Det finns en MIO-butik ganska nära där jag bor. IKEA har det mesta till billiga priser, dock är kvaliteten lite varierande på produkterna.

Nu sitter jag och kikar på dagens lunch på nätet. Lunchrestaurangerna här i Borås har rätt gott käk. En klassiker och personlig favorit är ärtsoppa med pannkakor och sylt. Visst är det gott med ärtsoppa och pannkakor?

Efter lunchen har vi idag kontorsmöte på jobbet. Vi ska gå igenom månadens status i koncernen. På helåret ligger vi väldigt bra till utifrån försäljningsbudgeten. Min grupp har sålt bäst hittills i år och jag tror vi kommer vinna kvartalstävlingen som avslutas i mars. Säljtävling är en bra sporre för att få igång tävlingsinstinkten. Detta kvartal är priset en resa till Rom med boende och mat. Jag har aldrig varit i Rom så det vore perfekt!

Sist jag vann en säljtävling var för 6 månader sen. Då blev jag månadens säljare och fick ett presentkort på 4000 kr. För pengarna köpte jag en ny mountainbike. Cyklar till jobbet varje dag och behövde en ny cykel, så vinsten passade bra för mig.